GPT-4o: Sneller en Goedkoper

Gepost op: 14-05-2024 om 08:12

Op 13 mei 2024 heeft OpenAI haar nieuwste model, GPT-4o, gelanceerd. Dit model belooft niet alleen twee keer zo snel te zijn als de huidige GPT-4 Turbo versie, maar ook aanzienlijk goedkoper.

OpenAI Introduceert Nieuw Model GPT-4o: Sneller en Goedkoper

Op 13 mei 2024 heeft OpenAI haar nieuwste model, GPT-4o, gelanceerd. Dit model belooft niet alleen twee keer zo snel te zijn als de huidige GPT-4 Turbo versie, maar ook aanzienlijk goedkoper. Deze ontwikkelingen kunnen een grote impact hebben op diverse toepassingen en gebruikerservaringen.

Testresultaten in de Ai-Toolbox Applicatie

In onze Ai-Toolbox applicatie hebben we GPT-4o getest om de verbeteringen in snelheid en kosten te verifiëren. Een specifieke test bestond uit het genereren van een artikel op basis van de aantekeningen van een journalist, een recept voor een artikel, een beschrijving van de schrijfstijl van de journalist, en voorbeelden van eerdere artikelen.

Prompt-template artikel schrijven
De prompt-template "Artikel schrijven" waarmee de test is uitgevoerd.

De resultaten waren indrukwekkend:

  • GPT-4 Turbo: 32 seconden om het artikel te genereren.
  • GPT-4o: 15 seconden om hetzelfde artikel te genereren.

Dit betekent dat GPT-4o het artikel in minder dan de helft van de tijd kan schrijven in vergelijking met GPT-4 Turbo.

Impact op Gebruikers en Bedrijfsvoering

De snellere prestaties van GPT-4o hebben directe voordelen voor gebruikers van onze tool. Het wachten op resultaten is bijna niet meer nodig. Waar gebruikers voorheen de neiging hadden om andere taken te doen tijdens het wachten, kunnen ze nu direct verder werken met de gegenereerde content.

Kostenbesparingen

Naast de snelheidsverbetering biedt GPT-4o ook aanzienlijke kostenbesparingen:

  • GPT-4o: $5 per miljoen input tokens en $15 per miljoen output tokens.
  • GPT-4 Turbo: $10 per miljoen input tokens en $30 per miljoen output tokens.

Dit betekent dat GPT-4o niet alleen sneller is, maar ook de helft kost van wat gebruikers normaal zouden betalen voor GPT-4 Turbo.

Toekomstige Verbeteringen en Feedback

Hoewel GPT-4o net is gelanceerd en feedback van gebruikers nog moet binnenkomen, zijn onze eerste ervaringen zeer positief. We gaan nu snel gedetailleerd kijken naar de kwalitatieve verschillen tussen de door GPT-4o en GPT-4 Turbo gegenereerde artikelen.

Daarnaast biedt GPT-4o verschillende andere voordelen:

  • Hogere rate limits: Tot 10 miljoen tokens per minuut, wat vijf keer hoger is dan GPT-4 Turbo.
  • Verbeterde visie-capaciteiten: Betere prestaties bij beeldverwerkingstaken.
  • Meertalige ondersteuning: Verbeterde ondersteuning voor niet-Engelse talen.
  • Groter context window: Een context window van 128k tokens, wat overeenkomt met ongeveer 300 pagina's tekst in één prompt.

Met deze verbeteringen verwachten we dat GPT-4o de gebruikservaring en efficiëntie van onze tools aanzienlijk zal verhogen. We gaan aan de slag met updates en aanpassingen gebaseerd op de nieuwe mogelijkheden van dit model.